Vacuum machine tips

Vacuum machine tips: stap voor stap handleiding

Op dit punt weet ik zeker dat niemand eraan twijfelt dat vacuüm sealers een geweldige aanwinst zijn voor de meeste huizen. Ze laten je dingen netjes inpakken en voor lange tijd veilig bewaren. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze voedselverspilling helpen voorkomen door de houdbaarheid te verlengen van zowat elk voedingsmiddel dat u maar kunt bedenken.

Veel mensen weten echter niet hoe ze een vacuüm sealer moeten gebruiken. Dat is begrijpelijk, er zijn zoveel verschillende modellen verkrijgbaar dat het een uitdaging kan zijn om uit te vinden hoe ze werken. Als jij dat ook bent, ben je op de juiste pagina beland. Ik zal bespreken hoe u uw vacuüm sealer machine goed te gebruiken. Ik zal u ook laten zien wat u met uw apparaat kunt doen – van het gebruiken om vlees te bewaren tot het inpakken van belangrijke documenten en koken met een sous vide. Blijf op de hoogte.

Ontdek in dit artikel handige stap voor stap vacuum machine tips

STAP 1: KOOP DE JUISTE VACUÜMZAK

De eerste stap in het gebruik van een vacuüm sealer op de juiste manier is het vinden van de perfecte vacuüm gesealde zakken, containers, potten voor wat je wilt sealen.

Om te beginnen, moet je vacuüm sealer zakken kopen. Ze zijn veel effectiever in het vers houden dan gewone plastic zakken. Die hebben de neiging om lucht in te laten, effectief ruïneren het hele doel van een vacuüm sealer. Hoewel ze een beetje prijzig kunnen lijken, kunt u ze meestal ten minste een paar keer hergebruiken voordat u ze weggooit. U kunt ook een zuurstof-eter toevoegen aan een minder stevige zak.

Bovendien kunt u met sommige vacuüm sealers ook glazen potten en bakken sealen. Dit is perfect voor bijvoorbeeld augurken en gekookt voedsel dat u wilt invriezen. Als u die weg inslaat, zorg er dan voor dat u een vacuümsealer-vriendelijke glazen pot of container koopt.

Ten slotte moet u er rekening mee houden dat uw vacuüm sealzak (of -pot of -container) de juiste grootte moet hebben voor wat u gaat sealen. Als de zak te klein is, werkt de seal niet en heb je een puinhoop om schoon te maken. Als hij te groot is, verspil je alleen maar plastic zakken, en dat kan duur worden.

Ontdek in dit artikel handige stap voor stap vacuum machine tips


Vacuum machine tips
Vacuum machine tips

STAP 2: BEREID HET VOEDSEL VOOR DAT U WILT SEALEN

Net zo belangrijk als het kiezen van de juiste zak is het voorbereiden van uw voedsel. Gelukkig kunt u dit snel doen.

Als u vlees en vis vacuüm wilt sealen, zorg er dan voor dat u het deel klaar heeft. Verwijder de zenuwen en het vet dat u niet wilt koken. Snijd het stuk vlees vervolgens in kleinere porties, zodat ze gemakkelijk in uw koelkast passen.

Als datgene wat u vacumeert scherpe randen heeft (bijvoorbeeld ongekookte pasta of vlees met botten), wilt u de inhoud van de zak eerst in een zacht voorwerp wikkelen. Een papieren keukendoek is al voldoende. Op deze manier kunnen de scherpe randen niet door de zak heen prikken wanneer u de zak sealt, waardoor de zak lange tijd goed afgesloten blijft.

Ten slotte, vacumeer je vloeistoffen? Als dat zo is, moet u ze eerst invriezen. Als u een stap verder gaat, wordt uw leven gemakkelijker, omdat u dan geen knoeiboel maakt en uw machine mogelijk niet stukmaakt.

Ontdek in dit artikel handige stap voor stap vacuum machine tips

STAP 3: VUL DE ZAK GOED

Nu alles klaar is, is het tijd om de zakken te vullen. Vergeet niet om altijd wat ruimte te laten tussen de vacuüm verzegelde rand en uw voedsel. Laat ergens tussen de drie en vijf centimeter aan de bovenkant van de zak. Zo zorgt u voor een goede afsluiting die er niet na verloop van tijd afslijt. En als u de zak de eerste keer niet goed dicht kunt sealen, kunt u het nog een keer proberen.

Ontdek in dit artikel handige stap voor stap vacuum machine tips

STAP 4: BEGIN MET VACUMEREN

Nu komt het leukste gedeelte: de vacuüm sealer uit de verpakking halen en gebruiken. Hoewel elke machine een ander vacuümproces heeft, werken ze volgens dezelfde principes. Dus als u uw oorspronkelijke gebruiksaanwijzing nog hebt, blader die dan door. Maar als u die niet heeft, is dat geen reden tot wanhoop.

Leg eerst de vacuümzak plat op uw aanrecht. Open vervolgens het deksel van uw vacuüm sealer en leg de opening van de zak op de seal strip. Zorg ervoor dat u de zak niet op het vacuümkanaal legt. Vervolgens sluit u het deksel van uw machine goed – bij sommige modellen hoort u een “klik” als u dit goed doet. Tenslotte klikt u op de knop voor de seal functie en wacht u tot het sealen klaar is. De meeste apparaten laten het u weten als de seal perfect is door de vac-seal controlelampjes automatisch uit te laten gaan. In beide gevallen zult u waarschijnlijk een zucht horen om u te vertellen dat de zak volledig geseald is.

Houd er wel rekening mee dat de meest geavanceerde modellen verschillende seal-voedselinstellingen en andere extra knoppen op het bedieningspaneel hebben. Als de jouwe ook zo is ontworpen, maak dan optimaal gebruik van de verschillende instellingen door te experimenteren!

Hand vacuüm sealers werken een beetje anders en zien eruit als scanapparaten, maar ze zijn net zo gemakkelijk te gebruiken als de grotere modellen. De eerste stap is natuurlijk ervoor zorgen dat de sealer is opgeladen. Daarna moet u de vacuüm sealzak plat leggen. Neem uw hand vacuüm sealer en druk deze op het oppervlak van de vacuümzak. Druk op de seal knop totdat alle lucht eruit is. Als u een vacuüm seal bakje gebruikt, moet u de seal knop ongeveer tien seconden ingedrukt houden. En klaar!

Ontdek in dit artikel handige stap voor stap vacuum machine tips


Vacuum machine tips
Vacuum machine tips

STAP 5: BEWAAR UW GESEALDE ETENSWAREN

Het beste aan het vacuüm sealen van uw voedsel is dat u het langer vers kunt houden. Als vuistregel geldt dat voedsel dat u in vacuümzakken bewaart, twee tot vijf keer langer houdbaar is. Maar dat is alleen als u uw vacuüm gesealde voedsel goed afsluit en het op de juiste manier opbergt!

Zorg voor een zo goed mogelijke afsluiting. U moet uw voedsel ook onmiddellijk na het sealen in de vriezer leggen. En om het nog beter te maken, schrijft u op de vacuümzakken wat en wanneer u het voedsel invriest. Geloof me, het zal je een hoop tijd besparen als je later door de vriezer gaat zoeken.

Ontdek in dit artikel handige stap voor stap vacuum machine tips

STAP 6: MAAK JE VACUÜM SEALER NA AFLOOP SCHOON

Het lijkt misschien niet zo, maar je vacuümseal machine wordt vies. Vleessappen kunnen uit de zak sijpelen en in de spleten van de food sealer terechtkomen. Daarom moet u hem na elk gebruik schoonmaken.

Gelukkig kost dit minder dan vijf minuten. Pak een vochtige vaatdoek en veeg de sealbaan en het lekbakje schoon. Doe hetzelfde voor de opening naar de vacuümkamer. Veeg tot slot de bovenkant en zijkanten van de machine schoon. Laat het apparaat volledig drogen en berg het veilig op.

Ontdek in dit artikel handige stap voor stap vacuum machine tips


HOE KUNT U EEN VACUÜM SEALER GEBRUIKEN? TOP 10 TAKEN OM TE PROBEREN

Nu we de basis van het gebruik van een vacuüm sealer hebben gezien, zijn hier enkele taken die u met dit handige apparaat kunt doen.

1. BEWAAR VLEES IN DE VRIEZER

Vacuüm geseald vlees en vis blijft veel langer goed in de vriezer. Het blijft twee tot drie jaar goed om te eten. Bovendien krijgen deze diepvriesproducten geen vriesbrand of oxideren ze niet. Dit is de beste manier om vlees lang vers te houden. Zorg ervoor dat u uw voedsel sealer goed kunt gebruiken na uw vistrips!

2. BEWAAR INGREDIËNTEN IN HET SEIZOEN

Seizoensproducten zijn niet alleen een milieubewustere keuze, ze zijn ook nog eens veel smaakvoller en meestal goedkoper. Profiteer van uw plaatselijke boerenmarkt en sla uw favoriete groenten en fruit in. Als je thuiskomt, kun je ze vacuüm sealen zodat je ze de rest van het jaar kunt eten.

Pro tip: het is het beste om sappig fruit in te vriezen voordat je het sealt. Leg ze op een bakplaat, vries ze in en leg ze plat in de seal zak. Als u lagen dubbel stapelt, kunt u ze het beste van elkaar scheiden met waspapier. Zo voorkom je dat het fruit samenklontert in taaie clusters.


Vacuum machine tips
Vacuum machine tips

3. SLUIT VOEDSELVERPAKKINGEN OPNIEUW AF

U kunt voedselverpakkingen opnieuw verzegelen om het zo lang mogelijk vers te houden. Zakjes chips, zakjes koffiebonen, specerijen, noem maar op. Stop ze in deze vacuümzakjes en bewaar ze maanden (of jaren) in je voorraadkast.

4. BEWAAR BLADGROENTEN EN SALADES LANGER

Een goede manier om geld te besparen is om bladgroenten en salade mixen vacuüm te sluiten. In plaats van ze binnen een week in de koelkast te laten bederven, kunt u ze tot twee weken vers houden. Het is een geweldige manier om voedselverspilling te voorkomen.

5. HOUD DROGE GOEDEREN VERS

U kunt alle soorten droge goederen (bonen, linzen, kikkererwten, rijst, pasta, bruine suiker, enzovoort) in een vacuümzak bewaren. Ze zullen hun smaak behouden en nog vele maanden houdbaar zijn.

6. INMAAK- EN CONSERVENBLIKKEN

Als je een liefhebber bent van augurken, zoals ik, kun je thuis je eigen augurken maken. Je hebt alleen een vacuüm afsluitbare glazen pot nodig. Hetzelfde geldt voor inblikken.

7. VLEES KOKEN MET EEN SOUS VIDE

Haal wat kippenborsten (of een ander stuk vlees) bij de slager en seal ze in met je vacuüm sealer. Pak daarna je sous vide en je bent klaar om een vijfsterren maaltijd te koken.

8. BERG WINTER- OF ZOMERKLEREN GEMAKKELIJK OP

Wie zegt dat u uw vacuüm sealer alleen kunt gebruiken voor het bewaren van voedsel? U kunt vacuümzakken zeer zeker gebruiken om omvangrijke kleding in te verpakken. Vacuümzakken voor kleding zijn gemakkelijk te vinden. Gebruik ze om winterkleren in kleine kasten op te bergen tot het weer koud wordt.

9. BESCHERM BELANGRIJKE DOCUMENTEN VOOR NOODGEVALLEN

Je zou niet willen dat je belangrijke documenten nat worden, toch? Dus waarom zou u ze niet vacuüm verzegelen? Bewaar paspoorten, geboortebewijzen, sociale zekerheidskaarten en meer in een vacuüm verzegelde zak tegen waterschade.

10. KOSTBARE BEZITTINGEN VACUÜM VERZEGELEN

Ten slotte, als u items met sentimentele waarde hebt, kan het een goed idee zijn om ze ook vacuüm te verzegelen. Als u bijvoorbeeld een kostbare verzameling stripboeken en antieke boeken hebt, waarom zou u ze dan niet beschermen tegen vocht en nattigheid?


Vacuümmachine

VacSy – Maak je leven gezonder

Iedere dag hoort u wel over nieuwe producten die gelanceerd worden, bedoeld om het leven makkelijker te maken en uw werk te verlichten.

De nieuwe vacuümmachine, VacSy genaamd, is zo’n apparaat dat door iedereen gebruikt zou moeten worden, of dit nu thuis, in restaurants, bij het kamperen of in de catering is.

VacSy wil ervoor zorgen dat uw familie gezond blijft door uw voedsel gezond te houden.

Maar dat niet alleen.

Het zorgt er ook voor dat u geld en tijd bespaart door minder vaak boodschappen te hoeven doen en kosten te besparen op de hoeveelheid vuilniszakken die u koopt.

VacSy Vacuümmachine: Hoe werkt de vacuümmachine?

De VacSy vacuümmachine creëert een vacuüm in een bak, pot of zelfs zak – waar u ook maar uw voedsel in wilt bewaren.

Bacteriën groeien in de lucht en vermenigvuldigen door de aanwezigheid van zuurstof, het invriezen van voedsel zonder lucht heeft daarom de voorkeur.

Geen lucht betekent geen bacteriën.

De vacuümmachine zuigt alle lucht uit de voedselhouder, waardoor het voedsel vrij is van bacteriën, fungus, virale of andere micro-organismen.


Vacuum machine tips
Vacuum machine tips

De voordelen van de VacSy vacuümmachine

Er zijn vele voordelen bij het gebruik van VacSy.

• VacSy zorgt ervoor dat u uw voedsel tot 5 keer langer kunt bewaren.

Niet alleen kan het langer bewaard, de smaak wordt niet aangetast zoals dat gebeurt bij bevroren voedsel.

• Smaak en aroma blijven intact: met VacSy smaakt uw voedsel alsof het net gekocht is.

De vacuümmachine behoudt de smaak, kleur, geur en aroma van uw voedsel.

• Bespaar tijd, energie en geld: met al zijn voordelen is deze vacuümmachine een must have voor alle praktische doeleinden.

Het bespaart u niet alleen tijd, omdat u niet elke dag boodschappen hoeft te doen, het bespaart u ook geld omdat u groot in kunt kopen.

U kunt gekookt of rauw voedsel een hele week bewaren, zonder smaak of aroma verlies.

• Nooit meer iets weggooien: met VacSy kunt u zelfs restjes bewaren en hoeft u geen voedsel meer weg te gooien omdat het bedorven is.

Dit is in het bijzonder handig voor cateraars als zij veel voedsel over hebben. Het zorgt voor minder vervuiling en bespaart u vuilniszakken.

• VacSy houdt uw voedsel gezond: door alle lucht te verwijderen zorgt de vacuümmachine ervoor dat er geen bacteriën of bacteriële gifstoffen uw voedsel kunnen verpesten.

Omdat er geen zuurstof in de houder zit is de kans op fermentatie, oxidatie of groei van micro-organismen nihil.

• Vacuümmachines behouden de vitamines en mineralen: uw voedsel blijft gezonder en verser door behoud van alle vitamines en mineralen, zodat u het volle profijt ervan krijgt.

VacSy is een stijlvolle, eenvoudig te gebruiken, compacte en gemakkelijke vacuümmachine die gemakkelijk te gebruiken is in een restaurant of in de keuken thuis.

Bovendien is het apparaat scherp geprijsd en heeft het een vijfjarige garantie.

Dus schaf snel uw eigen VacSy aan voor een eenvoudiger, gezonder en efficiëntere manier om uw voedsel te bewaren.