Vacuüm sealer

De Vacuüm Sealer van VacSy

Een vernuftige vacuum sealer of vacuummachine


Een Vacuümmachine Kopen? Hier Prijsofferte Ontvangen >


Voedsel vacuüm verpakken met een vacuum sealer is, ondanks alle bijkomende voordelen, nog steeds niet erg populair bij huishoudens en dat ligt vooral aan het gebrek aan kennis van de vacuüm verpakkingstechnieken en hoe er mee om te gaan.

Mensen hebben een gebrek aan kennis en goede begeleiding bij het kiezen van een goed apparaat en de gebruiksaanwijzing.

Vacuum sealer
Vacuum sealer

Al deze factoren samen maken dat vacuüm verpakkingen in de industrie al veel meer gebruikt worden als door huishoudens.

Eerst moet het wijdverbreide misverstand uit de wereld geholpen worden dat vacuüm verpakken thuis niet goed kan gebeuren.

Dit is niet meer zo, want vacuüm verpakken is heel gemakkelijk en kan dus goed thuis gebeuren als men de beschikking heeft over het juiste materiaal.

Het juiste materiaal voor vacuüm verpakking bestaat uit twee belangrijke componenten:

  1. Vacuum sealer
  2. Vacuüm pomp

Sommige mensen zullen menen dat dit zware en ingewikkelde apparaten zijn, echter dit is niet het geval, aangezien merken als VacSy deze twee componenten in één enkel handig apparaat inbouwen dat gemakkelijk past in elk huishouden.

Bovendien is een dergelijk apparaat zeer gebruiksvriendelijk en daardoor kan de gebruiker alles wat hij maar wenst, gemakkelijk vacuüm verpakken.

Vacuummachine kopen
Vacuummachine kopen

De vacuüm pomp wordt in de vacuüm sealer geplaatst en verwijdert de lucht uit het zakje dat aan de vacuum sealer is vastgemaakt en de vacuüm sealer sealt het zakje helemaal af zodra het gewenste of vacuüm niveau is bereikt.

De gebruiker hoeft alleen maar het zakje met daarin hetgeen vacuüm verpakt moet worden aan de sealer vast te maken en het apparaat aan te zetten.

Er is geen beperking aan het gewicht, de afmeting en het type voedsel dat vacuüm verpakt kan worden.

Koop een vacuum sealer

De vacuüm sealer is een tamelijk tijds-efficiënt apparaat omdat het tegelijk zowel een vacuüm creëert in het zakje en het  ondertussen ook dicht sealt.

Het resulterende vacuüm zakje gebruikt de opslagruimte effectief, waaruit de juiste conclusie kan worden getrokken dat vacuüm sealers niet alleen tijd besparen, maar ook ruimtebesparend zijn.

Zulke zakjes kunnen gemaakt worden door een vacuüm te creëren in al bestaande zakjes, of er kan ook een plastic folie gebruikt worden om voedsel met de  vacuüm sealer te verpakken in elke hoeveelheid en van elke vorm.

Vacuüm sealing apparaten zoals de Vacsy vacuum sealer verzekeren een gezonde bewaarmethode van voedsel door de lucht uit het zakje te verwijderen en het veilig af te sealen, waardoor voedsel wordt beschermd tegen besmetting door bacteriën, schimmels, insecten, etc.

Het vacuüm sealing systeem wordt niet alleen gebruikt bij het sealen van voedsel. Het kan ook gebruikt worden om o.a. antieke materialen en kleding te beschermen.

Het onderliggende doel is het verschaffen van een veilige en compacte opslag voor belangrijke materialen.

Vacuüm sealer wordt ook gebruikt in de Franse Sous Vide kooktechniek, waarbij voedsel in een geseald zakje wordt gepocheerd en gekookt.

Concluderend kan, in tegenstelling tot de algemene misvatting, thuis gemakkelijk vacuüm verpakt worden door middel van de comfortabele en tijdbesparende vacuum sealer.

Dit apparaat is zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te bedienen en een wetenschappelijk vacuüm sealt alle voedsel en andere huishoudelijke goederen op een duurzame manier.


Een Vacuümmachine Kopen? Hier Prijsofferte Ontvangen >


Wat zijn de voordelen van vacuüm sealen?

Er zijn verbazingwekkende voordelen aan het gebruik van uw vacuüm sealer, waaronder het conserveren en beschermen van voedsel voor een aanzienlijk langere tijd. Bekijk hieronder de vele voordelen van vacuüm sealen.

Vacuum Sealer van Vacsy” src=”https://www.vacsy-vacuummachine.be/media-vacuummachine/Vacuum-Sealer-van-Vacsy-1024×683.jpg” alt=”Vacuum Sealer van Vacsy” width=”1024″ height=”683″ /> Vacuum Sealer van Vacsy

Beschermen tegen vriesbrand

Vacuüm sealen beschermt voedsel tegen vriesbrand en uitdroging. Vriesbrand ontstaat wanneer lucht in contact komt met waterkristallen rond voedsel. Vacuüm sealen helpt dit voorkomen door de lucht uit het contact met het voedsel te houden. Vriesbrand is geen gevaar voor uw gezondheid, maar het verpest wel de smaak en textuur van het voedsel.

Verser voedsel voor langer

Doordat er geen lucht bij kan komen, is het voedsel ook in de koelkast of vrieskist langer houdbaar en beschermd. Door vacuüm te sealen blijft voedsel langer vers doordat de groei van schimmels en bacteriën wordt tegengehouden. Dit is ideaal voor seizoensgebonden producten en voedsel dat snel bederft, zoals groenten, sla en vlees. Het werkt ook voor noten, pasta, crackers en andere dingen in de voorraadkast die zacht of muf worden als ze worden blootgesteld aan zuurstof en vocht in de lucht.

Versheid het hele jaar door

Een ander goed gebruik van vacuüm sealen is om seizoensgebonden producten, zoals tomaten of bessen, op te slaan voor gebruik in de winter. Op deze manier kunt u het hele jaar door verse producten bewaren en smaken ze heerlijk vers als ze buiten het seizoen zijn.

Vergroot de kastruimte

Of het nu in de voorraadkast is of in de koelkast en vriezer, de ruimte voor voedsel kan bepalen wat u in huis heeft. Door items vacuüm te sealen en ze gestapeld of samen aan de zijkant te plaatsen, bespaart u ruimte voor meer voedingsmiddelen zoals blikjes en dozen.

Smaak verbeteren, marineren

Een ander groot voordeel van vacuüm sealen is dat het kan worden gebruikt om voedsel te marineren en te kruiden voor extra smaak. Voeg een marinade of smaakmaker toe aan kip, vis of rundvlees en sluit het vacuüm af voor een snelle, geweldige boost in uw kookervaring.

Bespaar geld op bulk- of gezinsverpakkingen

Het staat buiten kijf dat u meer waar voor uw geld krijgt als u voedsel in gezinsverpakkingen of in bulk koopt. Door porties vacuüm te sealen, kunt u uw gezin het hele jaar door veel geld besparen.

Verminder afval

Soms is het onze bedoeling om in bulk te kopen om te besparen, maar dat eindigt met voedsel dat in de vriezer verbrandt of in de koelkast vergeten wordt. Door extra voedsel en restjes vacuüm te sealen, bespaart u niet alleen extra geld, maar vermindert u ook de verspilling doordat u dit voedsel kunt opeten! Plus, het vermindert de verspilling van verpakkingen van het niet hebben om meer verpakte winkel items te kopen.

Geen chemische conservering

U kunt vers kopen en dan kiezen welke kruiden en marinades (of gewoon) in uw vacuüm sealing worden gedaan. Dit elimineert ongewenste chemicaliën en conserveringsmiddelen in levensmiddelen.

Snel en efficiënt

Als u voedsel klaar heeft om mee te nemen door het vacuüm te sealen in gezonde porties of kant-en-klare maaltijden, bespaart u tijd (en geld… en zelfs uw taille).

Kies voor Vacsy.