Is een vacuummachine een slimme investering?

Vacuummachine een slimme investering?

Ik haat voedselverspilling, bijna net zoveel als geld besparen. Dus alles wat me kan helpen geld en voedsel te besparen, is een goed idee. Aangezien dat de belangrijkste voordelen van vacuüm sealers zijn, weet je dat ik de meest kosteneffectieve manieren ga vinden om ze te gebruiken. Een vacuüm voedsel sealer is in feite een kleine gadget, meestal ongeveer de grootte van twee dozen aluminiumfolie naast elkaar, dat letterlijk de lucht uit de zak met voedsel zuigt dat je probeert op te slaan. Lucht is een van de belangrijkste factoren bij voedselbederf, dus hoe meer lucht u uit uw verpakking kunt verwijderen, hoe langer het voedsel houdbaar zal zijn.

Kunt u zo echt geld besparen? Ja, maar u moet rekening houden met uw boodschappen en kookgewoonten om te bepalen hoeveel u mogelijks zou kunnen besparen.

Mijn gezin eet bijvoorbeeld veel kipfilet zonder bot en zonder vel, maar voor 4,5 euro per kilo of meer kan dat prijzig worden. Daarom koop ik ze alleen in de uitverkoop voor 2 euro per kilo of minder. Het addertje onder het gras? Om die deal te krijgen, moet ik ze in de grote bulk verpakkingen kopen.

Hetzelfde geldt voor gemalen rundvlees. Ik kan de grote verpakkingen in warenhuizen kopen en het rundvlees vervolgens in zakken van een kilo of een halve kilo sealen en invriezen. Deze techniek werkt voor alle andere stukken vlees, gevogelte of zeevruchten. Koop in het groot, sluit af en vries in in de hoeveelheid die uw gezin gebruikt. Deze besparingen zijn de prijs van het seal apparaat meer dan waard.

Zelfs als u niet in bulk inkoopt, kunt u besparen als u in bulk kookt. Om tijd te besparen, maak ik soms twee eenpansgerechten, gehaktbroodjes of pasteitjes – één voor het avondeten en één om in te vriezen voor een andere avond. Er is niets erger dan een zak macaroni met kaas uit de vriezer te halen en te ontdekken dat hij gevriesbrand is.

Vacuüm sealers kunnen uw maaltijden luchtdicht en dus verser houden zodat deze maaltijden kunnen genuttigd worden in plaats van we meteen in de vuilbak te moeten gooien.

Hebt u er een hekel aan om een half gebruikte blok kaas of zak geraspte kaas open te maken en te ontdekken dat hij onder de schimmel zit? U verspilt enorm veel geld indien u dit doet. Vacuüm-verzegelde kaas blijft weken goed in de koelkast, dus geen geld meer in de prullenbak.

Mijn nieuwste, beste voedsel om te vacumeren? Sla. Ze heeft een pak van drie stukken sla meer dan twee weken in een vacuüm gesealde ritszak bewaard zonder dat het bruin of verwelkt is. Gewoon goed wassen, fijnhakken en afsluiten en je kunt elke dag een verse salade maken.

Dan nu de praktische zaken: Er zijn twee algemene types vacuüm sealers – het tafelmodel en het
handmodel. Ze hebben elk een iets ander doel.

Lees verder indien u wilt ontdekken of een vacuummachine een slimme investering is.

Aanrecht model sealers

Aanrecht sealers kunnen duur zijn, oplopend tot honderden euro’s, afhankelijk van de functies, merk, enz. Maar een hogere prijs betekent niet noodzakelijkerwijs een beter product. U kunt een goede middenklasse kwaliteit sealer vinden die het werk zal doen. Waar moet u op letten als u een seal apparaat voor aanrechtbladen koopt?

Functies: Sommige sealen alleen zakken, terwijl anderen hulpstukken hebben om ook flessen en bussen te sealen. Bedenk hoe u van plan bent uw sealer te gebruiken voordat u er automatisch een koopt met alle toeters en bellen.

Grootte/ruimte: Waar gaat u uw sealer opslaan en gebruiken? Sommige moeten plat worden bewaard, terwijl andere op hun kant kunnen worden bewaard, zodat ze veel minder ruimte op uw aanrecht innemen.

Prijs van de zakken: De meeste zakken kunnen tot op zekere hoogte worden gewassen en hergebruikt, maar als u ze voor rauw vlees gebruikt, zult u ze niet opnieuw willen gebruiken. Bedenk dus hoeveel u voor zakken wilt betalen. Denk eraan dat u niet gebonden bent aan zakken van hetzelfde merk als uw seal apparaat; u wilt er alleen zeker van zijn dat de grootte en stijl hetzelfde zijn. Bijvoorbeeld, u kunt van een wit product 100 zakken kopen terwijl de naammerken ongeveer evenveel kosten voor slechts 44 zakken.

Controleer beoordelingen: In de internet-gedreven wereld van vandaag, kunt u een geweldig inzicht in apparaten krijgen dankzij andere consumenten net als u. Een eenvoudige online zoeken kan u laten weten anderen ervaringen met verschillende sealers.

Aanrecht sealers zijn bedoeld voor eenmalig gebruik. Hoewel u de zakken kunt hergebruiken, moet u de zakken open blijven snijden, waardoor ze elke keer kleiner en kleiner worden. En als uw seal apparaat niet op het aanrecht staat, kan het lastig zijn om het er elke keer uit te slepen als u het wilt gebruiken.

Lees verder indien u wilt ontdekken of een vacuummachine een slimme investering is.


vacuummachine een slimme investering
vacuummachine een slimme investering

Handsealers

Handsealers zijn ideaal voor voedsel dat u luchtdicht en vers wilt houden, maar toch regelmatig gebruikt, zoals delicatessen, kaas, gesneden groenten en nog veel meer. Ze gebruiken speciale zakjes met ritssluiting, zodat u ze steeds opnieuw kunt openen en sluiten. Op den duur moeten de zakjes worden vervangen, maar ze gaan wel een tijdje mee. Bovendien zijn handseal machines veel minder duur, plus zakjes. Waar moet u op letten als u een handsealer koopt?

Stroomvoorziening: Moet u elke week de batterijen vervangen of is hij oplaadbaar?

Zakken: Waar koopt u ze en wat kosten ze? Ook al zijn de zakken herbruikbaar, uiteindelijk moeten ze worden vervangen. Als je geen vervangende zakjes kunt vinden, zal je leuke nieuwe gadget uiteindelijk onbruikbaar zijn.

Controleer beoordelingen: Zoek naar info over of de zakjes moeilijk te sluiten zijn of hun zegel verliezen. Zonder een goede, duurzame verzegeling blijft het voedsel niet vers.

Snelle tip: sealers werken vaak het beste als de te sealen zak op een vaatdoek of placemat wordt gelegd in plaats van op een hard aanrecht.

Lees verder indien u wilt ontdekken of een vacuummachine een slimme investering is.


vacuummachine een slimme investering
vacuummachine een slimme investering

Unieke toepassingen voor een vacuüm sealer

We hebben veel unieke toepassingen voor een vacuüm sealer die ervoor zullen zorgen dat u alles in uw woning vacuüm zult willen verpakken.

Toen mijn moeder mij een eerste vacuüm sealer kocht toen ik getrouwd was gebruikte ik het apparaat enkel en alleen voor het vacuüm verpakken van vlees en kaas.

Het was een beetje ontmoedigend, maar na verloop van tijd leerde ik dat het voor veel meer dingen kon worden gebruikt dan alleen voor het bereiden van diepvriesproducten.

En het meest epische moment van voedsel bewaren was toen ik me realiseerde dat ik potten kon vacumeren! Of ik nu een hand sealapparaat of mijn grote machine gebruik, het vacumeren van potten werd een game-changer voor mij in de voorraadkast. En ik wed dat het voor jou ook zo zal zijn!

Maar er zijn nog veel meer manieren om het te gebruiken!

Lees verder indien u wilt ontdekken of een vacuummachine een slimme investering is.

Unieke toepassingen voor een vacuüm machine

Voedsel opslag

Het geweldige aan een vacuüm sealer anders dan gewoonweg voedsel opbergen in de diepvries, is dat je veel andere dingen kunt behouden op verschillende manieren met behulp van uw machine.

Dit komt niet in de plaats van conventioneel inblikken, maar het kan worden gebruikt voor droge goederen, vloeistoffen, en zelfs chocolade.

Lees verder indien u wilt ontdekken of een vacuummachine een slimme investering is.

Droog voedsel

In zakken – verdeel grote bulkaankopen van meel, kruiden, koffiebonen, rijst en meer in vacuüm verzegelde zakken en bewaar ze in bulk in emmers van 4 liter die geschikt zijn voor levensmiddelen. Of u kunt ze in album-achtige vorm op uw planken in een container bewaren.

In potten kun je cornflakes, crackers, macaroni, rijst, koffie en zelfs marshmallows vacuüm sealen om de levensduur van je bulkaankopen van droge goederen te verlengen. U kunt hier zien hoe ik mijn hand vacuümmachine gebruik om potten te sealen, maar het concept werkt ook met een grotere machine. Uw machine heeft ook een accessoire poort nodig voor een slang, tenzij u een hand seal apparaat gebruikt.

Olie, Wijn & Azijn – wanneer u een portie wijn, olie of gearomatiseerde azijn hebt gebruikt, laat u lucht achter. Je kunt voor de meeste flessen een speciale stop gebruiken die die lucht kan verwijderen en helpt de levensduur van je kookvocht te verlengen.

Chocolade – ja, u kunt chocolade bewaren door het vacuüm te sluiten.

Zakjes aardappelchips – Gebruik de seal-functie om ze langer vers te houden.

Post – Pakketjes versturen naar geliefden? Militaire verzorgingspakketten? Pakketjes voor schoolgaande kinderen? Gebruik een vacuüm sealer om pakketten te beschermen tegen vocht en beschadiging door schokken. Koekjes kunnen in enkele lagen worden geseald.

Kledingstukken verzegelen om ze droog te houden. Dit helpt niet alleen om schade te beperken, maar het kan ook de verzendkosten in kleinere dozen verlagen.

Lees verder indien u wilt ontdekken of een vacuummachine een slimme investering is.


vacuummachine een slimme investering
vacuummachine een slimme investering

Voedselbereiding

Marineer voedsel – u kunt niet alleen steaks en groenten marineren in vacuümzakjes of de nieuwe zakken met ritssluiting, maar sommige vacuüm sealers hebben ook speciale bakjes voor het marineren van grotere hoeveelheden voedsel.

Zelfgemaakte yoghurtzakjes met zelfgemaakte yoghurt. Gebruik gewoon de seal-functie om zakjes te maken over de breedte van uw vacuüm sealzakken, knip ze dan uit elkaar en u hebt kleine buisjes om te vullen! Verzegel de uiteinden en gooi ze in je vriezer.

Salademixen – u kunt salademixen maken en die in een potje bewaren om elke dag een kant-en-klare lunch te maken. Het potje alleen gebruiken is prima, maar je kunt de houdbaarheid verlengen door de potjes vacuüm te sealen.

Sous vide – de rage van het bereiden van voedsel dat veel lijkt op wat we in de jaren 70 deden met het koken van zakjes rijst.

Restjes – in plaats van plastic bakjes te gebruiken om restjes mee naar huis te nemen, kunt u portie grote vacuümzakken gebruiken om het eten in te doen, ze naar huis te sturen en niemand hoeft eraan te denken om een gevulde schaal terug te brengen.

Huishoudelijke opslag

Linnengoed – bewaar fijn linnengoed in vacuümzakken om het te beschermen tegen stof, vocht en wrijving van andere stukken. De grotere zakken voor de stofzuiger werken goed voor lakens, handdoeken en dekens.

Zilverwerk opbergen – als u geen goede zilverkist hebt om uw zilverwerk in te bewaren, kunt u overwegen het zilverwerk in een doek te doen en het vervolgens vacuüm te sealen. Niet alleen houdt het vacuüm sluiten lucht buiten, maar het is ook makkelijker op te bergen! Zorg ervoor dat u een zilverdoek of een andere dunne zachte doek gebruikt om het zilverwerk in te wikkelen, zodat het geen druk uitoefent op de vacuümzak en deze niet breekt. U kunt zelfs een dubbele zak gebruiken als u meer bescherming wilt.

Sieraden – op dezelfde manier als bij het opbergen van zilverwerk, wikkelt u sieraden in een beschermende doek en sluit u ze vacuüm af om te voorkomen dat ze verstrikt raken en beschadigd raken tijdens het opbergen.

Spel- en puzzelstukjes – u kunt de hersluitbare opbergzakjes met rits gebruiken voor spelstukjes. Zo blijven ze niet alleen bij elkaar, maar ook rustig.

Belangrijke documenten – bewaar geboortebewijzen en andere belangrijke documenten in hersluitbare zakjes om ze waterdicht te houden. Dat is beter dan een lamineermachine die de verzegeling permanent maakt. Ze zijn ook gemakkelijk in te pakken en gaan in uw grab and go zakken in geval van nood.

Lees verder indien u wilt ontdekken of een vacuummachine een slimme investering is.

Andere unieke toepassingen van een vacuüm machine

Strips en andere verzamelobjecten – Bescherm uw stripboeken of andere aandenkens. Gebruik de seal-only functie om water- en stofdichte opslag te maken.

DIY herbruikbare gel ijs packs – meng 3 delen water met 1 deel alcohol in een vacuüm zak en gebruik de seal-functie om het te sluiten. U hoeft zich geen zorgen meer te maken dat de zak met rits loslaat. Zo nodig opnieuw invriezen. U kunt grote zakjes maken voor op de rug of zelfs kleintjes voor de pijntjes van uw kind.

Waterdicht voor in het zwembad of op het strand.U kunt uw telefoon en tablet vacuüm verzegelen en nog steeds verzegeld gebruiken!

Waterdicht maken – Sluit kleding en uitrusting waterdicht af.

– Geld
– Kleding
– Lucifers
– Medische benodigdheden
Landkaarten

Lees ook: Therapy Air luchtreiniger