Vacuümmachine voor in de keuken

Vacuümmachine voor in de keuken

5 Redenen waarom een vacuümmachine voor in de keuken nodig hebt

Vacuümmachine

Bent u het zat dat er dagelijks schimmels op uw etenswaren groeien?

Zelfs koelkasten kunnen voedsel niet beschermen tegen de talrijke onzichtbare microben die altijd hun weg naar uw eten vinden.

Conventionele methoden voor het bewaren van voedsel, inclusief invriezen, drogen en het bewaren ervan in olie en azijn, worden veelvuldig gebruikt om het voedsel langer vers te houden.

Echter, uit recent onderzoek blijkt dat deze traditionele methoden er niet in slagen de micro-organismen uit het voedsel weg te houden.

Dit artikel behandelt conventionele en moderne methoden voor het conserveren van voedsel. Lees verder om meer te weten te komen over het bewaren van etenswaren en waarom het sealen van voedsel zo belangrijk is.


vacuümmachine voor in de keuken
vacuümmachine voor in de keuken

Vacuümmachine versus Conventionele Conserveringsmethoden voor Voedsel

Conventionele methoden voor het bewaren van voedsel dateren uit de vroege 19e eeuw.

De meest voorkomende traditionele conserveringswijzen die tot op de dag van vandaag gebruikt worden zijn het koken en drogen van het voedsel en het afsluiten daarvan in een luchtdichte verpakking.

Deze conventionele methoden voorkomen de groei van bacteriën en schimmels die de voedingswaarde van het voedsel kunnen verminderen; echter, ze bieden geen algehele bescherming tegen microben.

Sommige traditionele bewaringswijzen voor voedsel staan er bekend de eigenschappen van een voedingsmiddel compleet kunnen veranderen.

Echter, deze veranderingen zijn vaak ook populair bij mensen van verschillende leeftijden en uit verschillende regio’s.

De meest voorkomende voorbeelden van zulke veranderende eigenschappen zijn kaas en yoghurt.

De meest gebruikte conventionele conserveringsmethoden voor etenswaren die in het huishouden gebruikt worden zijn de volgende:

Wecken

Het wecken van voedingsmiddelen is één van de oudste conserveringsmethoden voor voedsel, waarbij gebruik wordt gemaakt van luchtdichte glazen potten om etenswaren zoals gedroogde voedingsmiddelen, groente en fruit te bewaren.

Tijdens het weckproces wordt het voedsel gekookt en in luchtdichte glazen potten afgesloten.

De glazen potten worden vervolgens nogmaals gekookt voor extra sterilisatie.

Voedingsmiddelen zoals aardbeien en andere vruchten met hoge zuurgraad hebben een relatief korte kooktijd nodig terwijl groente en vleesproducten langer moeten koken.

Wecken is de goedkoopste manier om voedsel te bewaren.

Echter, etenswaren die bewaard zijn door middel van wecken lopen meer risico om te bederven; wanneer de weckpot of –fles eenmaal is geopend behoudt het voedsel niet langer de kwaliteit van kiemvrij voedsel.

Bovendien is wecken niet geschikt voor alle soorten voedsel.

Uit onderzoek blijkt dat door het wecken van voedingsmiddelen die onvoldoende gekookt zijn verschillende schadelijke stoffen kunnen ontstaan in het eten, wat ernstige ziekten kan veroorzaken.

Bewaren met Suiker

Suiker wordt gebruikt in zowel conventionele als moderne technieken voor het bewaren van voedsel; het is een goed conserveringsmiddel dat de oorspronkelijke vorm van het voedsel behoudt.

Het meest gebruikte conserveringsmiddel op basis van suiker is honing.

De meeste mensen bewaren voedsel door bijvoorbeeld fruit met suiker te verhitten tot een optimale temperatuur.

De suiker droogt de micro-organismen uit en vertraagt daarmee hun groei.

In sommige gevallen verwijdert deze methode de micro-organismen zelfs geheel uit het voedsel.

Koelen en Invriezen

De meest gebruikte conserveringsmethode voor voedsel in huishoudens is het bewaren van de voedingsmiddelen in de koelkast en het invriezen van het eten.

Beide methoden conserveren de etenswaren bij lage temperaturen.

Het gebruik van een koelkast beschermt het voedsel tegen lucht van buitenaf die verschillende via de lucht overdraagbare ziekteverwekkers kan bevatten die het de etenswaren gemakkelijk kunnen verpesten.

Vlees en zuivelproducten worden meestal ingevroren om deze te bewaren.

Een doorsnee vriezer voor huishoudelijk gebruik kan meestal een maandvoorraad vlees opslaan.


vacuümmachine voor in de keuken
vacuümmachine voor in de keuken

Drogen

Het drogen van voedsel is ongetwijfeld de oudste en meest effectieve manier om etenswaren te bewaren.

Voedingswaren kunnen gedroogd worden door de zon, een verwarmingsoven of een elektrische droogautomaat.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat drogen de meest effectieve manier is om voedsel te bewaren.

Tijdens het drogingsproces wordt het voedsel simpelweg in de zon, een verwarmingsoven of een droogautomaat geplaatst.

Om de etenswaren buiten bereik van vogels en insecten te houden kan een plastic afdekking of een beschermend rooster over het voedsel geplaatst worden.

Inmaken

Inmaken is het proces waarbij voedsel wordt bewaard door het in te leggen in een antibacteriële or anti-microbiële oplossing die de etenswaren buiten bereik van ziekteverwekkers houdt.

Er zijn verschillende soorten inmaakprocessen, namelijk inmaken door middel van fermentatie en chemisch inmaken.

Bij deze laatste methode wordt een oplossing van plantaardige olie, alcohol en pekel gebruikt die micro-organismen in het voedsel doodt en de etenswaren langer vers houdt.

Bij het inmaken door middel van fermentatie produceert het voedsel zelf een oplossing waarmee het zichzelf conserveert.

Fermenteren

De fermentatie van voedsel is een andere conventionele manier om deze te conserveren.

In het fermentatieproces wordt alcohol gebruikt om de voedselwaren goed te houden.

Alcohol staat bekend om haar antibacteriële eigenschappen.

Hierdoor is gefermenteerd voedsel vrij van allerlei ziekteverwekkers en via voedsel overdraagbare bacteriën die verschillende ziekten kunnen veroorzaken.

Er zijn drie verschillende soorten fermentatieprocessen, namelijk met azijnzuur, melkzuur en alkalische vergisting.

Gelei maken

In veel landen in de wereld wordt voedsel bewaard door deze te verharden tot een dikke materie, genaamd gelei.

Met deze bewaarmethode, waarbij het voedsel tot een bepaalde temperatuur wordt verhit, worden de eigenschappen van de etenswaren gewijzigd door deze in een vaste massa of gelei te veranderen.

Allerlei verschillende soorten voedingsmiddelen kunnen op deze manier verhard worden.

In veel landen, vooral in Noord Korea, is deze methode erg populair voor het behouden van fruit, vlees en groente.

Als het voedsel een vaste vorm aanneemt kan het in luchtdichte verpakkingen bewaard worden voor later gebruik.

Moderne Methoden voor het Bewaren van Voedsel

De wetenschap heeft verschillende manieren om voedsel te bewaren ontdekt die veel effectiever zijn dan de conventionele methoden.

Onder deze moderne conserveringsmethoden voor etenswaren vallen onder andere het vacuüm verpakken of sealen van voedsel, het gebruik van chemische conserveringsmiddelen, de bestraling van etenswaren en het invriezen van voedsel.

Moderne methoden voor het bewaren van voedsel worden beschouwd als hygiënischer en effectiever dan de traditionele bewaartechnieken.

De moderne methoden gebruiken technieken om de groei van micro-organismen, die de eigenschappen van het voedsel aantasten en veranderen, te verminderen.

Ondanks de komst van verschillende moderne conserveringsmethoden gebruiken sommige mensen nog steeds de oude manieren om voedsel te bewaren, wat soms schadelijk voor hun gezondheid kan zijn.

Hier kijken we naar de meest gebruikte moderne methoden voor het bewaren van voedsel.

Chemische Conserveringsmiddelen

Voedselindustrieën en voedselfabrikanten maken veelvuldig gebruik van chemische conserveringsmiddelen die microben en andere organismen uit de voedingswaren verwijderen om deze zo langer te kunnen bewaren.

De meeste chemische conserveringsmiddelen worden beschouwd als schadelijk voor de menselijke gezondheid omdat zij stoffen bevatten die de eigenschappen van het voedsel wijzigen terwijl ze de groei van micro-organismen vertragen.

Voorbeelden van natuurlijke conserveringsmiddelen zijn suiker, azijn, alcohol en olie.

De moderne conserveringsmiddelen, echter, bevatten nitrieten, sulfieten en benzoaten.

Uw pannenkoeken-stroop gaat bijvoorbeeld doorgaans langer mee door de chemische conserveringsmiddelen.

Ondanks de gezondheidsrisico’s zijn chemische conserveringsmiddelen één van de belangrijkste ingrediënten van blikproducten.

Bestraling

Bij de bestralingsmethode wordt het voedsel blootgesteld aan straling met een hoge intensiteit die alle micro-organismen doodt.

Dit is één van de meest effectieve manieren om ziekteverwekkers uit het eten te verwijderen.

Echter, onderzoekers hebben bezorgdheid geuit over het gebruik van bestraling voor conserveringsprocessen omdat het wezenlijke gezondheidsrisico oplevert.

Bestraling is niet de meest gebruikte methode voor het bewaren van voedsel; echter, in veel landen wordt het gebruikt als de belangrijkste manier om voedsel goed te houden en langer te kunnen bewaren.

Vacuüm Zuigen

De vacuümmachine of seal machine is vandaag de dag de veiligste en makkelijkste methode voor het bewaren van voedsel.

De vacuümmachine haalt alle zuurstof uit de verpakking van de voedingswaar zodat microben en andere via voedsel overdraagbare organismen niet kunnen overleven of uit kunnen groeien tot schimmel.

Vacuümmachines conserveren niet alleen de etenswaar maar belemmeren ook de bacteriële groei die veelal optreedt bij voedingswaren die bewaard worden in de koelkast.


vacuümmachine voor in de keuken
vacuümmachine voor in de keuken

Vriesdrogen

Bij de vriesdroog-methode wordt het voedsel bewaard bij een lage temperatuur en wordt deze temperatuur verder omlaag gebracht door het vacuüm zuigen van de etenswaar.

Tijdens deze tweede fase van het proces wordt het voedsel geconserveerd door extreme hitte die een minimale vochtigheid achterlaat, wat een perfect hygiënische omgeving creëert.

De vriesdroog-methode wordt vooral gebruikt voor het bewaren van koffiebonen.

4 Redenen Waarom U een Vacuümmachine Nodig Hebt

Nu u de verschillende methoden voor het bewaren van voedsel begrijpt is het tijd om te kijken naar de redenen waarom uw huishouden een vacuümmachine nodig heeft.

1. Het bewaren van voedsel

De belangrijkste reden om een vacuümmachine te gebruiken is om etenswaren langer te kunnen bewaren.

Veel verschillende methoden bieden de mogelijkheid om voedsel te bewaren, maar niet elke techniek biedt de langdurige versheid die alleen kan worden bereikt door de etenswaren te sealen met een vacuümmachine.

Een vacuümmachine en traditionele conserveringsmethoden verschillen niet veel van elkaar wat betreft hun werking, maar het verschil tussen beiden zit in de efficiëntie en effectiviteit.

De vacuümmachine verwijdert de zuurstof uit de verpakking van de etenswaren om zo de micro-organismen die in schimmel zouden kunnen veranderen te elimineren.

Andere conserveringsmethoden verwijderen slechts een beperkt hoeveelheid vocht, wat minder effectief is dan sealing.

2. Hogere voedingswaarde

Als het voedsel op een juiste wijze geconserveerd wordt behoudt het haar oorspronkelijke vorm.

De vacuümmachine laat een bepaald vochtgehalte over in de etenswaren dat essentieel is voor de versheid en voedingswaarde van het product.

Met de conventionele methoden wordt het voedsel soms gewijzigd gedurende het conserveringsproces.

Zo veranderen in sommige vormen van fermentatie de eigenschappen van de voedingswaren compleet, waardoor een heel ander product ontstaat.

Een vacuümmachine, echter, conserveert de waren zonder de natuurlijke vorm daarvan te wijzigen, wat u in staat stelt te genieten van de volledige voedingswaarde van het product, die uw lichaam hard nodig heeft.

3. Goedkopere Conservering

Veel traditionele en moderne conserveringsmethoden voor voedsel zijn goedkoper dan de vacuümmethode.

Echter, de traditionele methoden zijn op de lange termijn wel duurder.

De vacuümmachine kost in eerste instantie meer, maar biedt een langdurige kwaliteit die veel andere conserveringsmethoden niet hebben.

4. Bulkbereiding

Een andere belangrijke reden om een vacuümmachine aan te schaffen is dat deze u in staat stelt voedsel in bulk klaar te maken en voor later gebruik te bewaren.

Met conventionele conserveringsmethoden kan voedsel niet voor gebruik op de lange termijn bewaard worden.

Bij methoden die gebruik maken van blikken en flessen verliest voedsel haar voedingswaarde als deze verpakkingen eenmaal geopend worden.

Types Vacuümmachines

De vacuümmachine bestaat in verschillende afmetingen en vormen.

Veel fabrikanten bieden verschillende vacuümmachines aan voor huishoudelijk en industrieel gebruik.

De meest gebruikte types van het aanrecht model vacuümmachine voor huishoudelijk gebruik zijn machines met en machines zonder vacuümkamer.

Het is erg belangrijk om de types vacuümmachine goed af te wegen voor aanschaf, aangezien de vacuümmachines van elkaar verschillen wat betreft prijs en algehele efficiëntie.

Vacuümmachine met Vacuümkamer

Een vacuümmachine met vacuümkamer bestaat uit een stalen bak die alle onderdelen van de machine bevat.

De etenswaren worden in de vacuümkamer geplaatst en de deksel wordt gesloten voordat het seal proces wordt gestart.

Deze vacuümmachine is perfect voor huishoudens en kleine bedrijven.

Vacuümmachine zonder Vacuümkamer

Vacuümmachines zonder vacuümkamer zijn over het algemeen goedkoper dan machines met vacuümkamer.

Ontworpen met een vacuümzak en een stalen bak, zuigt deze machine alle lucht uit de zak om zo de etenswaren te sealen.

Als de lucht uit de zak verwijderd is verliest het voedsel haar vocht en blijft het langer bewaard.

Net als machines met vacuümkamer kan deze machine zowel industrieel als huishoudelijk gebruikt worden.

Het enige verschil tussen de twee vacuümmachines is dat bij de machine met vacuümkamer de vacuümzak inclusief inhoud in de vacuümkamer past terwijl deze bij de variant zonder vacuümkamer buiten de machine blijft en alleen de open kant van de vacuümzak zich in de machine bevindt.

Handzame Vacuümmachines

Een andere type vacuümmachine is de machine die men in de hand kan houden, welke gemakkelijk gebruikt kan worden om alledaags zelf-bereid voedsel te conserveren.

Dit apparaat is perfect voor kleine keukens. Bij deze machine horen hersluitbare seal zakken en een seal apparaat dat op oplaadbare batterijen werkt.

In tegenstelling tot de aanrecht-modellen passen de meeste van deze apparaten gemakkelijk in een keukenla.

VacSy biedt redelijk geprijsde varianten van dit model aan waarmee u allerlei soorten etenswaren kunt sealen.


vacuümmachine voor in de keuken
vacuümmachine voor in de keuken

Tips voor het Kopen van een Kwalitatief Hoogstaande Vacuümmachine

Hier volgen een aantal tips die u kunnen helpen bij het aanschaffen van een kwalitatief hoogwaardige en duurzame vacuümmachine.

• Kijk Online:

Het is van cruciaal belang voor u om het internet te doorzoeken voordat u een vacuümmachine gaat kopen.

Het is zeer belangrijk dat u goed begrijpt welk type vacuümmachine het beste past bij behoefte van uw huishouden.

Bezoek de website van verschillende fabrikanten van vacuümmachines en bekijk de prijzen van de producten.

Nadat u een selectie hebt gemaakt van een aantal vacuümmachines kunt u de prijzen van deze apparaten vergelijken om een degelijk geprijsde machine te vinden voor uw huis.

• Praat met uw Lokale Leverancier:

Niemand begrijpt de markt beter dan uw lokale leverancier.

Neem contact op met een bedrijf in de buurt en vraag naar het meest betrouwbare type vacuümmachine dat bij uw behoefte past.

• Begrijp de Beschikbare Producten:

De aanschaf van een vacuümmachine vergt een wezenlijke investering.

Doe daarom nooit overhaast een aankoop omdat het apparaat er goed uitziet in het schap.

Zorg ervoor dat u de verkrijgbare vacuümmachines begrijpt en kies verstandig.

• Zoek Fabrikanten en Leveranciers:

Er zijn honderden fabrikanten en leveranciers van vacuümmachines in de markt.

Echter, niet elke leverancier biedt een hoge kwaliteit die levenslang meegaat.

Zoek voorafgaand aan uw aankoop naar leveranciers die een kwaliteitsgarantie bieden.

Een ideale manier om betrouwbare leveranciers te vinden is door online onderzoek te doen.

Beoordelingen van klanten kunnen u van veel informatie voorzien over leveranciers en fabrikanten die vacuümmachines van hoge kwaliteit leveren.

Tevens zijn er verschillende websites die product- en prijsvergelijkingen aanbieden.

Zoek de sites op die prijsvergelijkingen hebben van vacuümmachines om de algemeen geldende tarieven te begrijpen.

• Zoek een Goede Garantie:

Zorg ervoor dat u, als u een vacuümmachine koopt, de winkeleigenaar vraagt om een garantiebewijs dat u kunt gebruiken om de machine te laten repareren als deze binnen de garantietermijn kapot gaat of een defect ondervindt.

Bovendien bieden sommige garanties een gloednieuwe vacuümmachine aan wanneer die van u stopt met werken door bepaalde defecten.

Echter, als de machine kapot gaat door uw eigen schuld zult u geen recht hebben op een nieuwe machine ter vervanging van uw defecte apparaat.

• Onderzoek de Vacuümmachine voor Aanschaf:

Alvorens een vacuümmachine aan te schaffen is het van belang dat u elk onderdeel van de machine tot in detail inspecteert.

Over het algemeen zal een retailer een vacuümmachine niet vervangen of u het aankoopbedrag vergoeden als u de defecte machine binnen een paar dagen terug brengt.

Zorg er daarom voor dat u de kwaliteit van de machine controleert voordat u deze aanschaft om problemen in de toekomst te voorkomen.

De hierboven genoemde punten zullen u helpen begrijpen hoe u een vacuümmachine van hoge kwaliteit kunt aanschaffen voor in uw huis.

De sleutel voor een goede aankoop is wezenlijke kennis van de machine.

Met voldoende kennis over het apparaat en informatie over leveranciers en merken zult u in staat zijn om een vacuümmachine van hoge kwaliteit te vinden voor in uw huis.

U kunt ook overwegen een tweedehands vacuümmachine te kopen.

Het is echter beter om te investeren in een nieuw exemplaar aangezien gebruikte machines vaak na een paar maanden problemen beginnen te vertonen en u daarmee noodzaken een nieuwe te kopen.

Daarom is het beter om eenmalig te investeren in een vacuümmachine van hoge kwaliteit in plaats van elke 3 à 4 maanden een nieuwe machine te kopen.

Neem vandaag nog contact op met het team van VacSy Vacuümmachines om de vacuümmachine te vinden die bij u past.